Madeleines met Amielo stadshoning
Auteur: Seppe Nobels (Restaurant Graanmarkt 13)
Recept type: Bij de koffie
Keuken: Belgisch
Aantal porties: 30
Ingrediënten
- 6 eieren
- 320 gram suiker
- 40 gram Amielo stadshoning
- zeste van 1 limoen
- 2 vanille stokjes
- 200 gram bloem
- 9 gram bakpoeder
- 100 gram amandelpoeder
- 300 gram boter
- 1 klontje boter
Instructies
- Smelt de boter op laag vuur.
- Laat de boter gedurende 15 minuten kleuren tot hazelnoot boter.
- Breng de boter daarna op kamertemperatuur.
- Klop de eieren met de suiker, Amielo honing en de zeste van 1 limoen en 2 uitgeschraapte vanille stokjes tot een luchtige massa.
- Meng de bloem, amandelpoeder en de bakpoeder.
- Voeg dit aan de luchtige massa toe.
- Voeg daarna al kloppend de hazelnoot boter toe.
- Laat het geheel 24 uur rusten in de koelkast.
- Smeer de madeleine vormen in met een klontje boter.
- Vul de vormen met het mengsel.
- Bak de madeleines 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.