Madeleines met Amielo stadshoning


Madeleines met Amielo stadshoning
 
Auteur:
Recept type: Bij de koffie
Keuken: Belgisch
Aantal porties: 30
Ingrediënten
  • 6 eieren
  • 320 gram suiker
  • 40 gram Amielo stadshoning
  • zeste van 1 limoen
  • 2 vanille stokjes
  • 200 gram bloem
  • 9 gram bakpoeder
  • 100 gram amandelpoeder
  • 300 gram boter
  • 1 klontje boter
Instructies
  1. Smelt de boter op laag vuur.
  2. Laat de boter gedurende 15 minuten kleuren tot hazelnoot boter.
  3. Breng de boter daarna op kamertemperatuur.
  4. Klop de eieren met de suiker, Amielo honing en de zeste van 1 limoen en 2 uitgeschraapte vanille stokjes tot een luchtige massa.
  5. Meng de bloem, amandelpoeder en de bakpoeder.
  6. Voeg dit aan de luchtige massa toe.
  7. Voeg daarna al kloppend de hazelnoot boter toe.
  8. Laat het geheel 24 uur rusten in de koelkast.
  9. Smeer de madeleine vormen in met een klontje boter.
  10. Vul de vormen met het mengsel.
  11. Bak de madeleines 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.