Zeeuwse oester met Amielo stadshoning, mango en mierikswortel
Een leuke, ongecompliceerde, maar zeer lekkere amuse!
Auteur: Seppe Nobels (Restaurant Graanmarkt 13)
Recept type: Amuse
Keuken: Belgisch
Ingrediënten
- 4 oesters
- 3 eetlepels Amielo stadshoning
- 15 gram geraspte mierikswortel
- peper en zout
- Piment d’Espelette
Instructies
- Snij de mango in brunoise.
- Doe vervolgens 30 gram mango in de blender samen met de Amielo stadshoning.
- Meng het tot een gladde massa.
- Bewaar het mengsel in de frigo.
- Rasp 15 gram mierikswortel fijn en meng dit met de zure room.
- Breng de zure room op smaak met peper zout en Piment D’Espelette.
- Open de oesters.
- Serveer ze met de zure room, de mango creme + stukjes mango.
- Werk eventueel af met oesterblad of oesterblad bloesem.