Nougat met gekonfijt fruit en Amielo stadshoning


 

Nougat met gekonfijt fruit en Amielo stadshoning
 
Als afsluiter van het perfecte diner of gewoon lekker tussendoor.
Auteur:
Recept type: Confiserie
Keuken: Belgisch
Ingrediënten
  • 415 gr kristalsuiker
  • 90 gr glucose
  • 15 cl water
  • 250 gr Amielo stadshoning
  • 50 gr eiwit
  • 20 gr kristalsuiker om de eiwitten op te kloppen
  • 150 gr notenmengeling
  • 150 gr gekonfijt fruit
Instructies
  1. Notenmengeling licht kleuren in een oven van 180°C op een bakplaat
  2. Eiwitten opkloppen met 20 gr kristalsuiker
  3. Tegelijkertijd de honing opkoken tot 130°C en in een andere pot de suiker met de glucose en het water opkoken tot 150°C
  4. anneer het eiwit goed stijf geklopt is, eerst de kokende honing in een dunne straal op het eiwit kappen (zonder te stoppen met kloppen). Hierna de kokende suiker in een dunne straal onderkloppen.
  5. Vervolgens de notenmengeling en het fruit onderspatelen.
  6. De massa in een vorm van 20cmx30cm bekleed met bakpapier uitstrijken en laten afkoelen
  7. Portioneren en droog bewaren