Over Amielo


Rik Janssens

Chef Seppe Nobels

Amielo is opgestart door 2 vrienden: Seppe Nobels, Chef van het restaurant Graanmarkt 13 in Antwerpen en Rik Janssens, de drijvende kracht achter de imkerij BoechoutseHoning.be. Seppe is een groot voorstander van Urban Farming en koken met lokale producten. Zo werd het dak van het restaurant enkele jaren geleden omgetoverd tot één grote groenten- en kruidentuin. Het plaatsen van bijenkasten maakte het Urban Farming concept compleet.

Rik, begonnen als imker in het centrum van Boechout en Antwerpen, is sterk begaan met het lot van de bijen. Met het project rond bijen op bedrijven, staan er nu ook bijenkasten op veel andere locaties. Iedereen weet dat de bijen het niet gemakkelijk hebben en dat ze enorm belangrijk zijn voor onze leefomgeving en voedselketen. Met de bijen naar iedereen toe te brengen, praten we er niet alleen over, maar doen we er ook actief iets aan.

Natuurlijk staan we ook voor lekker eten! Niet enkel op restaurant, maar ook bij u thuis. Ontdek onze Amielosaus, en probeer de recepten op deze site zelf uit. Regelmatig worden er nieuwe recepten gepubliceerd, kom dus regelmatig eens kijken.